Robuuste bevestiging voor uw spanningskabel

Ontwerpers van energiesystemen, engineers en bestekschrijvers maken gebruik van kabelbevestigingssystemen om veilige en adequate bescherming voor laag-, midden- en hoogspanningskabels te bieden. Kabelbevestigingen beperken de beweging van kabels tijdens elektrische storingen. De bevestiging van elke kabel of geleider dient bestand te zijn tegen de elektromagnetische krachten die veroorzaakt worden door een kortsluitstroom.

Onze kabelbevestigingssystemen zijn beschikbaar voor diverse marktsectoren en voor zowel onshore als offshore installaties. Voorbeelden hiervan zijn toepassingen bij: stroomopwekking en distributie, nucleaire plants, trein en metro, tunnels,  labaratoria, datacenters en windmolenparken.

Het bepalen van de juiste kabelklem

Bij het ontwerp van een elektrische installatie wordt de kabellengte gespecificeerd en wordt de maximaal verwachte kortsluitbelasting berekend. Met behulp van deze gegevens kan de kracht tussen de geleiders, in het geval van een kortsluiting, worden berekend en kunnen de juiste klemmen op de juiste afstand worden bepaald.

Kortsluitbelasting formule

IEC 61914: 2009 bijschrijft een formule om de theoretische krachten tussen geleiders in het geval van een kortsluiting te berekenen. Voor een driefasen kortsluiting met de kabels in een klaverbladconfiguratie is de maximale kracht op de geleider:

Ft = 0,17 x ip2 / S

Ft de maximale kracht op de kabelgeleider (N / m)
ip2 de piek-kortsluitstroom (kA)
S de afstand tussen de geleiders, gelijk aan de kabeldiameter bij bevestiging van 3 kabels in een driehoek (m)

Kabelklemmen - Ellis Patent

Om de beste kabelbevestigingssystemen aan te bieden kiest Batenburg Energietechniek voor oplossingen van ELLIS Patents. ELLIS is de meest toonaangevende fabrikant van kabelbevestigingssystemen en heeft meer dan 50 jaar ervaring met de ontwikkeling van nieuwe technieken. De kabelbevestigingssystemen van ELLIS zijn ”tested to perfection”.

Bekijk hier onder de video een Ellis klem die getest wordt bij kortsluitingspanning:

Batenburg Energietechniek biedt hulp bij het calculeren en specificeren van de juiste klem. Wilt u meer informatie over deze producten of een sample aanvragen? Neem dan contact op met onze collega Joep van de Pasch of lees meer over onze oplossingen voor kabelverbindingstechnieken.

Sitemap