Kabelmantel op een rol - NKT RULLE tape

RULLE tape - een EPDM rubberen oplossing bij mantelfouten

Een kabelmantel moet aan veel kwalificaties voldoen en ten alle tijden een goede mechanische en elektrische bescherming bieden. De buitenmantel van een kabel biedt bescherming tegen mechanische belasting, vervuiling en hitte voor kabels van elk spanningsniveau. De buitenzijde van kabelaccessoires, zoals kabelmoffen moet altijd gelijkwaardig zijn aan de originele specificaties van de kabel.

Voornamelijk wordt er een warmtekrimp toepassing gebruikt om de beschermende factoren van de buitenmantel over de mof te garanderen, maar in bepaalde situaties levert het benodigde open vuur een gevaar op. In dit geval is RULLE tape de perfecte oplossing. Onder dezelfde beschermingsgraad als een warmtekrimpmantel kan RULLE tape toegepast worden met als voordeel dat er geen "parkeerruimte" op de kabel gehanteerd hoeft te worden.

Ook bij mantelbeschadigingen kan deze vulkaniserende RULLE tape een goed alternatief zijn. We hebben het over zeer duurzaam 2mm dik rubber tape. De tape bestaat uit twee lagen - een beschermende buiten laag van sterk EPDM rubber met een binnen laag van zacht butyl rubber.

RULLE tape voldoen aan de mechanische en elektrische tests zoals beschreven in IEC en Cenelec Standaard, waardoor deze oplossing volledig geaccepteerd is op toepassingen tot 36kV. Ook is RULLE tape beter bestand tegen temperatuurschommelingen dan polyethylene en PVC.

Reparaties

Geïnteresseerd of een vraag? Neem gerust contact met ons op.

Sitemap