Batenburg Energietechniek maakt laagspanningsmontage veilig

In een wereld waarin niemand meer zonder elektriciteit kan, worden netwerkbedrijven verplicht onder spanning te werken. Dat een aantal huizen wordt afgesloten van elektriciteit is haast ondenkbaar. In 2012 zorgde dit voor een uitdaging binnen de laagspanning. Van 1 tot 25mm2 werden geleiders nog steeds verbonden zonder een aanrakingsveilige kabelverbinding.

Een grote netbeheerder in Nederland wilde hier een oplossing voor en heeft een prijsvraag in het leven geroepen om een kabelverbinding te ontwikkelen die veilig werken mogelijk maakt. Twee bedrijven kwamen met een oplossing waaronder Batenburg Energietechniek in samenwerking met Pfisterer. Namelijk een aandraai-doordruk kabelverbinding die door een kunststof behuizing volledig aanrakingsveilig is. De isolatie van geleider hoeft niet verwijderd te worden omdat de kabelverbinding tijdens het aandraaien door de aderisolatie drukt, hiermee wordt op een veilige manier een betrouwbare verbinding gerealiseerd.

Kabelverbinder

Kabelverbinder

Het is een kabelverbinder die geen afval achter laat en modulair uitgebreid kan worden. In het ontwikkelproces is men tot een volwassen product gekomen door de ervaring en kennis van Batenburg Energietechniek en ons zusterbedrijf Batenburg Bevestigingstechniek heeft ook haar aandeel kunnen leveren bij het afstellen van het product. In April 2016 is het artikel op de markt gegaan en inmiddels zijn er meer dan 100.000 verbinders verkocht. Met deze focus verzorgen wij de energietechniek van morgen.

Sitemap