Batenburg Energietechniek levert componenten en systemen die worden toegepast in het electriciteits-distributienetwerk: van de energieopwekking tot aan de lokale aansluiting. Onze energie-technische oplossingen leveren wij aan Transmissie-(TSO) en Distributie- (DSO)-netwerkbedrijven en opdrachtgevers in de markten Solar, E-mobility, E-infrastructuur, Openbaar vervoersbedrijven, en Wind. Onze producten ondergaan zware type testen om te voldoen aan de laatst geldende normeringen. Technische innovaties worden met onze opdrachtgevers ontwikkeld en geïmplementeerd tot een nieuwe standaard. Dit is onze bijdrage om de volgende stap voor opdrachtgevers binnen de energietransitie mogelijk te maken.

Onze focus

Wij focussen op klant/markt-specifieke oplossingen die tot stand komen door de combinatie van ons wereldwijde netwerk, onze jarenlange ervaring en de know-how van onze leveranciers. Normaliter worden onze producten getest volgens vigerende normen, ook klant-eis specifiek worden de testen bepaald en doorlopen om zo betrouwbaar ingezet te worden. De KortSluitRing® is een voorbeeld als innovatie met een veiliger werkomgeving als resultaat. Op deze wijze helpen wij klanten in het zetten van de volgende stap binnen de energietransitie.

Onze markten & assortiment

Samen met onze leveranciers, Pfisterer, NKT, Cembre, ZPUE, DKC en vele anderen leveren wij (samengestelde) componenten en systemen.

Componenten zoals kabelaftakklemmen, verbindingstechniek, kabelmoffen, eindsluitingen, kabelbewerkingsgereedschappen, gereedschap voor veilig werken, krimpmateriaal, flexibele verbindingen en kabelverdeelkasten worden (deels) uit voorraad geleverd.

Systemen zoals schakelkasten, railkokersystemen, transformatoren en transformatorstations zijn klant-specifieke oplossingen die we graag in overleg met u samenstellen.

Onze energie-technische oplossingen worden o.a. gebruikt voor het opwekken van duurzame energie. Wij leveren het volledige productenpakket aan de e-infrastructuur. Van kabelschoen tot en met volledig ingericht verdeelstation. Wij zijn actief in de offshore en marine- en scheepvaart waar wij de gehele keten leveren van vermogenstranfsormatoren tot veiligheidsmaterialen en worden wij in de railinfra voorgeschreven door ProRail met een breed scala aan producten.

Batenburg Energietechniek is lid van de volgende organisaties:

                                           

Sitemap