Doorslagveiligheid gecertificeerd voor ProRail

DoorslagveiligheidIn 2015 is voor de gehele markt, BEA 00136 voor de doorslagveiligheid (DSV) door ProRail ingetrokken. Batenburg Energietechniek heeft daarop een verbeterde versie ontwikkeld: Batenburg® PDLVL500/1500M DSV welke gecertificeerd is volgens de nieuwe SPC 00302-v001. Per 1 januari 2016 heeft Railcert ons, voor de komende 7 jaar, gecertificeerd voor de levering van de doorslagveiligheid.

Werking

De functie van een doorslagveiligheid is het doorverbinden van geleidende objecten met het retourcircuit op het moment dat die onbedoeld in aanraking komen met de 1500V DC tractiespanning, bijvoorbeeld door defecte isolatoren, bovenleiding draadbreuk en het ontwrichten van de draagconstructie.

Duurzaamheid

ProRail streeft een zo hoog mogelijke duurzaamheid na met gebruikte producten. De nieuwe DSV heeft een groot voordeel omdat hij zelfherstellend is bij blikseminslag, en daarnaast is hij ook onderhoudsvrij. De vernieuwde versie is compacter heeft een messing contactdeel voor een beter contact en een zichtbare thermische indicator die de status van de DSV aangeeft.

Toepassing

De DSV wordt in de 1500V DC tractie- energievoorziening gebruikt om een verbinding te maken tussen de draagconstructie van de bovenleiding en de retourspoorstaaf. Deze verbinding moet ervoor zorgen dat bij falen van de isolatie de draagconstructie niet onder spanning blijft staan. Bij enkelbenig geïsoleerd spoor wordt de DSV ook tussen het geïsoleerde been en het ongeïsoleerde been (spoorstaaf) geplaatst. In ongestoorde bedrijfsvoering vormt de DSV een isolatie en voorkomt zwerfstromen en storingen in treindetectie en -beveiliging.

Meer informatie?

Wilt u graag meer informatie over de mogelijkheden van deze vernieuwde doorslagveiligheid Seher® PDLVL500/1500M? De datasheet met de daarop operationele kenmerken en het montagevoorschrift is bij ons op te vragen. Ook bieden wij u een handzaam testapparaat aan, waarmee op locatie een routine test kan worden uitgevoerd. Of neem contact op met Frank Plukker. Meer informatie over oplossingen in Railinfra vind u hier.

Sitemap