Een mijlpaal; Jacolien viert haar 50-jarig jubileum! 

Een mijlpaal; Jacolien viert haar 50-jarig jubileum!  

31 augustus hebben wij het bijzondere jubileum van Jacolien van de Griend gevierd. Een feestdag vol verrassingen, lekker eten, muziek en veel oude bekenden. Wij delen graag de mooie foto’s met jullie en gaan samen met Jacolien terug in de tijd.  

De start bij Seher  

Jacolien kwam via via bij ons in dienst. Een wat oudere vriendin die bij Seher werkte had vervanging nodig zodat zij een opleiding kon starten. De zestienjarige Jacolien was wel geïnteresseerd en ging op gesprek. Dit gesprek ging goed, ze werd direct aangenomen en het contract zou nog volgen.   Een paar dagen later stond de overbuurjongen voor de deur. Hij had Seher aan de telefoon voor Jacolien, maar zij had in die tijd nog geen huistelefoon. Via dit telefoontje kreeg zij de vraag of ze wel echt zou komen werken. Dit gaf haar gelijk een warm en welkom gevoel. Zo was 1 september 1973 de eerste werkdag van Jacolien bij de orderverwerking. 

Het familiebedrijf werd toen nog gerund door Max Seher, samen met zijn zoons Klaus en Otto. De zoon van Klaus, Marc Seher, is nog steeds onze collega.  

Familie

Hoe blijf je vijftig jaar in dienst bij dezelfde werkgever? Daar had Jacolien een duidelijk antwoord op: ''Het gevoel van betrokkenheid en de leuke sfeer hebben altijd een grote rol gespeeld voor mij. Wij waren als een familie en maakten altijd lol met elkaar. Ik herinner me nog dat ze als jong meisje wel eens grapjes met me uithaalden. Het was gewoon gezellig en dat maakte het werken hier zo bijzonder.'' 

Herinneringen 

Terugdenkend aan vroeger kwamen er allerlei herinneringen bovendrijven bij Jacolien. Zo werd er op de vrijdagen een drankje gedronken bij Boomerang in Rotterdam en werden er leuke uitjes georganiseerd voor alle collega's. Het uitje die het meest is bijgebleven? Het feestje met een zigeuner thema in een kasteel! Dat was zo een leuk feestje.     
  
Er is echter een herinnering waarbij Jacolien direct een glimlach op haar gezicht kreeg en begon te stralen. Vroeger nam Klaus zijn vrouw en de toen nog kleine Marc wel eens mee naar bedrijfsuitjes. Marc Seher was nog een ventje van zo'n acht jaar oud. Ze herinnert zich dat ze kleine Marc altijd lekkere chocomel mocht geven. Nu ziet ze Marc nog dagelijks op werkvloer, ze heeft hem zien opgroeien en zien groeien binnen het bedrijf.  

1973

In de afgelopen vijftig jaar traden er veel veranderingen op zoals collega's die wisselen, een verhuizing en natuurlijk de manier van werken zelf. Internet, e-mail en smartphones waren er niet in 1973. Alles gebeurde via handtypemachines en een telexmachine. Dit is een machine die elektronisch brieven of berichten kon sturen. Voor die tijd was het een zeer geavanceerde machine, zie de foto hieronder. Vandaag de dag wordt dit niet meer gebruikt en weet de nieuwe generatie niet meer wat een Telex is. Jacolien is met alle tijden meegegaan, maar loopt het liefst gewoon langs een collega wanneer ze iets wil overleggen.   

Voor de toekomstige Batenburgers

Samen met haar collega's heeft Jacolien zich ingezet voor het bedrijf en heeft ze bijgedragen aan een fijne en warme werksfeer. Zo is Batenburg Energietechniek een echte familie voor haar geworden en gaat ze dit ook zeker missen wanneer ze met pensioen gaat. Jacolien wil graag nog iets meegeven aan alle collega's en toekomstige collega's: ''Geniet van je tijd hier, respecteer en help elkaar. Wees een positieve kracht en laat zien wat er mogelijk is door je advies. Erkenning voor elke prestatie, groot of klein, zal iedereen motiveren om door te gaan en zijn best te blijven doen.''  

Wij willen onze vrolijke Jacolien bedanken voor al haar tomeloze inzet de afgelopen vijf decennia. Zij mag over een paar maanden van haar welverdiende pensioen gaan genieten.  

Sitemap