Eerste groendak op Batenburg Transformatorstation

Sustainable Cities

Deze week is het eerste groendak op een Batenburg Transformatorstation geplaatst bij onze collega’s in Twello. De sedummat is geplaatst door NatureGreen, initiatiefnemers van  Groentrafohuisje.nl. Het plaatsen van een sedummat heeft meerdere groene gevolgen voor de omgeving.

Groene meters

Zo heeft het plaatsen een trafohuisje gevolgen voor het aantal groene meters in een gemeente. Maar door het plaatsen van een sedummat wordt dit effect opgeheven. Het bied juist ruimte voor de biodiversiteit om verder te ontplooien, denk aan vogels en insecten. Zo geven we ruimte terug aan de natuur. Voor de opdrachtgever bied dit mogelijkheden voor regelgeving, bouwakkoorden en subsidie.

Hemelwater en hittestress

Groendaken nemen hemelwater op, hierdoor wordt het riool ontlast. Dit kan voordelen hebben in de stedelijke omgeving waar er weinig groen is. Zo helpt een groendak ook bij hittestress in binnensteden. Door groen terug te plaatsen op het dak van een transformatorstation komen er weer groene meters en dus koeling terug in de stad.

Koeling

Daarnaast kan het plaatsen van een transformatorstation extra mogelijkheden bieden voor koeling van de binnenzijde van het transformatorstation in de zomer. Doordat groendaken zonlicht absorberen hebben ze een isolerende werking.

Interesse?

Interesse in het plaatsen van een groendak op uw transformatorstation? Neem contact met ons op of kijk uitlegbeelden op groentrafohuisje.nl. Interesse in transformatorstations inclusief groendaken? Neem dan ook contact met ons op! Vakbeurs  Solar Solutions heeft de primeur: daar is het de eerste keer dat een  transformatorstation inclusief groendak valt te bewonderen. Uiteraard op de stand van Batenburg, locatie J24 & J 25. Komt u ook?

Sitemap