Eerste groendak op Fudura transformatorstation

Sustainable Cities

We zijn trots op onze eerste Groendak voor Fudura! Bij alles wat we doen zijn we de verandering voor door duurzame oplossingen te bedenken voor de energietransitie. Zo plaatst Fudura alleen nog maar duurzame transformatoren. En zijn al onze nieuwe installaties SF6-vrij. Prachtige oplossingen, alleen niet zo zichtbaar als het Groendak. Groendaken geven de natuur meer ruimte. We plaatsten het eerste Groendak op een transformatorstation van Waterschap de Dommel. 

Onze eerste Groendak

Het groendak is een sedumdak en geschikt voor transformatorstations. Het dak bestaat uit levende vegetatie (kruidenmengsel). Goed voor de natuur én de transformatoren zelf. Op het terrein van onze klant Waterschap de Dommel hebben we het transformatorstation vergroend. Dit deden we samen met onze partner NatureGreen, Fudura en Batenburg Energietechniek. Een mooie en geslaagde pilot. In de video zie je hoe NatureGreen het Groendak plaatst en vertellen we over de meerwaarde.

De voordelen van een Groendak

Groendak. Ook weleens fijn in de energiewereld: een woord voor een product dat meteen een beeld oproept. Dat is meteen ook een mooi voordeel, want het fleurt de omgeving op. Het trekt vlinders, bijen en vogels aan. En een Groendak verbetert de luchtkwaliteit. Daarnaast heeft het nog veel meer voordelen. We noemen de belangrijkste. 

  • Vangt regenwater op en houdt het lang vast.
  • Neemt CO2 op en zet het om in zuurstof.
  • Geeft tot 6 x grotere zonweerkaatsing waardoor het buiten koeler is.
  • Zorgt voor verkoeling in het transformatorstation waardoor de temperatuur lager is. 
  • Heeft weinig onderhoud nodig doordat de vetplanten oersterk zijn. 

Waar we naartoe willen

We kunnen een Groendak aanleggen bij bestaande transformatorstations. En ook op het dak van nieuwe stations.

Neem contact op

Benieuwd naar de mogelijkheden van groene daken op jullie stations? Laten we in gesprek gaan. We denken graag met je mee!

Sitemap