Montage zonder kabelschoen: 2DIREKT trafoklem

De 2DIREKT is een transformatorklem die geschikt is om direct op de draadstift van (oliegevulde) transformatoren te monteren. Door een unieke drukschroef kan de geleider, zonder het gebruik van een kabelschoen of adereindhuls gemonteerd worden.

De klem heeft een bereik van 35 tot 240mm2 en is geschikt voor zowel massief, geslagen en hoogflexibele geleiders. Er zijn klemmen verkrijgbaar voor het aansluiten van 1 tot 8 kabels. Voor het aansluiten van geleiderdoorsnedes  van 185 tot 400 mm2 kan er gebruikt worden gemaakt van de DIREKT XL.

Voor zowel binnen als buitenopstelling zijn er passende afschermkappen beschikbaar.  Het is tevens mogelijk een aardkogel op de 2DIREKT te monteren, zodat de trafo snel op een veilige manier geaard kan worden. Deze aardkogel ligt veilig afgeschermd onder een kantelbare afschermkap, waardoor deze eenvoudig bereikbaar is.

De 2DIREKT is een product van Pfisterer en wordt in Nederland door de Batenburg Energietechniek vertegenwoordigd. Bekijk hieronder de volledige 2DIREKT folder:

Download: 2DIREKT-PI-EN.pdf 

Sitemap