Schakeltuinen zijn klaar voor energietransitie met componenten van Batenburg Energietechniek

De energietransitie wordt door de overheid in gang gezet. Dit betekent dat we van fossiele brandstoffen overstappen naar zonne- en windenergie waardoor Nederland één van de duurzaamste landen ter wereld moet worden in 2050. Om dit te realiseren wordt het energienet uitgebreid en verbeterd. Batenburg Energietechniek is betrokken bij de eerste projecten van deze verandering.

In de afgelopen 2 jaar zijn wij betrokken geweest bij meerdere projecten waar we hebben meegedacht over de juiste componenten en het plaatsen daarvan. Denk hierbij aan de vernieuwde schakeltuin Moerdijk maar ook het hoogspanningsstation Middelharnis.

Componenten voor het energienet

De nieuwe en gerenoveerde schakeltuinen worden voorzien van onze aluminium en bronzen stationsklemmen die geschikt zijn voor een spanningsklasse tot 550kV. Wij denken met onze klant mee over alle componenten tussen het traject van de overheadlijnen tot en met de transformatoren. Denk aan bijvoorbeeld aan: geleiderbuizen, klemmen, flexibele geleiders, schakelaars, scheiders, aarding, eindsluitingen en zowel stroom- als spanningstransformatoren.

Nieuwe ontwikkelingen

We kijken ook graag mee naar nieuwe oplossingen. Zo zijn wij bezig met het zichtbaar maken van spanning op het net in schakeltuinen. Het spanningsniveau belemmert het gebruik van conventionele verlichting. Daarom beschikken wij over de ideale waarschuwingslamp die zichzelf van energie voorziet zodra hij bevestigd is aan de geleider.

Sitemap