Windenergie stroomt Nederland binnen door hoogspanningsstekers van Energietechniek

Wanneer de Volvo Ocean Race boten de Nederlandse kust opzoeken komen ze tegenwoordig langs talrijke windparken die zowel Nederland als haar buurlanden van stroom voorzien. En in deze parken verzorgt Batenburg Energietechniek  de hoogspanningsstekers.

Alle voor de Nederlandse kust liggende windparken zijn aangesloten met onze midden- en hoogspanningsstekers. Denk hierbij aan windparken zoals het Prinses Amalia, Egmond aan zee en Luchterduinen. Dit zijn stekers van type connex van fabrikant Pfisterer. Deze stekers worden toegepast in zowel de substations als in de windmolens zelf.

In de nabije toekomst zijn wij betrokken bij twee nieuwe parken die in 2019/2020 voor de kust in Zeeland worden aangelegd, “Alfa” en “Beta”.  De parken maken onderdeel uit van het project “Net op zee Borssele”. Dit project bestaat uit twee platformen met elk een capaciteit van 700 megawatt. Bij elkaar zijn deze windparken ongeveer goed voor de stroomvoorziening van ongeveer 1,7 miljoen huishoudens.

De hoogspanningsstekers die Batenburg Energietechniek levert zijn bedoeld voor de twee ‘Offshore High Voltage Substation’ (OHVS). Dit zijn de transformatorstations van de windparken. Onze stekers garanderen een veilige aansluiting. De stations worden gebouwd bij HSM in Schiedam.

Bekijk hier meer projecten en ontdek wat ons als sponsor verbindt met de race: Volvo Ocean Race

Sitemap