Batenburg Energietechniek installeert de techniek van morgen

In opdracht van SPIE groep, een onafhankelijke Europese leider in multi-technische dienstverlening op de gebieden van energie en communicatie heeft Batenburg Energietechniek onlangs een trafostation in Oss geplaatst. SPIE begeleidt zijn klanten in het ontwerp, de uitvoering, de exploitatie en het onderhoud van netwerksystemen en energie-, infrastructurele-, industriële- en gebouwinstallaties.  Voor dit project heeft SPIE het ontwerp en uitvoering laten realiseren door Batenburg Energietechniek.

Het trafostation

Het trafostation

Het nieuwe station was onderdeel van aanpassingen op het Pivot Park terrein. Het nieuwe station voedt hier het energienet op het terrein en de elektrotechnische installatie van het gebouw. Dit klantspecifieke station werd in opdracht van de eindklant custom-made, volgens de eisen van de netwerkbeheerder en onder tijdsdruk geleverd. Voor dit project hebben wij een architect ingeschakeld omdat het een wens van de klant was dat dit station niet op zou vallen in de omgeving. De architect heeft het ontwerp bepaald waardoor het station een stenen uiterlijk heeft en in de kleuren is geproduceerd die rekening houden met de omgeving.

In het station is rekening gehouden met mogelijke uitbreiding in de toekomst. Het station is o.a. voorzien van verlichting, aarding, wandcontactdozen en de diverse veiligheidseisen als brandwerende en vertragende materialen, deuren en valbeveiligingshaken op het dak. Door de afmeting en eisen is het station in verschillende delen geproduceerd. De delen zijn met zwaartransport naar Oss gekomen en op locatie opgebouwd en gekoppeld.

Sitemap