Stekers voor Windpark Maasvlakte 2

Clean Energy

Windenergie

Lees meer over onze oplossingen voor windenergie:

Windenergie

 

Windpark Maasvlakte 2 is aangesloten met Connex-stekkers van Batenburg Energietechniek. Het gehele ministerie van Infrastructuur en Waterstaat is in 2023 volledig voorzien van groene stroom door dit windpark, dat bestaat uit 22 innovatieve onshore windturbines. Dit windpark is gebouwd door Eneco in opdracht van Rijkswaterstaat, en het heeft een vermogen van 116 megawatt, waardoor het jaarlijks 416 GWh aan groene stroom opwekt.

De 22 windmolens zijn met 63 Connex-stekkers aangesloten op het net. Wij hebben tevens de aansluitingen geleverd in de windmolens, waarbij een verbinding met de kabel wordt gemaakt tussen de onderzijde van de windmolen en de bovenliggende verdeelinrichting van de windmolen. Zie de onderstaande video voor een vergelijkbare situatie.

De kabels in de windmolens zijn aan de ene zijde voorzien van een Connex 3 stekker van Pfisterer, en aan de andere zijde van een CB36-630 (1250) stekker van NKT. Om alle Connex-stekkers correct aan te sluiten hebben wij 66 tevens Connex-moffen geleverd.

Met behulp van deze oplossingen en de expertise van ons team zetten wij een volgende stap richting een groenere toekomst voor de haven van Rotterdam!

Sitemap