Haakse Stekers en kabelmoffen voor windpark Zeewolde

Clean Energy

 

Windpark Zeewolde B.V. bouwt op dit moment het grootste Nederlandse windmolenpark op land en het grootste gemeenschapsproject van Europa. Batenburg Energietechniek levert de aansluitingen voor deze windmolens in de vorm van haakse stekers en kabelmoffen.

Koudkrimpmoffen

Batenburg Energietechniek levert zijn haakse stekers en moffen aan Van De Heuvel, aannemingsbedrijf voor water- en energie-infrastructuur.  Van de Heuvel is verantwoordelijk voor alle kabels en aansluitingen van het windpark. De oplossingen die wij leveren zijn o.a. de koudkrimpmof van NKT, type JC, met het moflichaam gemaakt van siliconen rubber. In totaal hebben wij voor dit project 291 koudkrimpmoffen geleverd. Bekijk een animatie van de installatie in de video hiernaast.

Haakse stekers

Windpark Zeewolde

Windpark Zeewolde B.V. bouwt op dit moment het grootste Nederlandse windmolenpark op land en het grootste gemeenschapsproject van Europa. Het wordt gebouwd in het buitengebied van de gemeente Zeewolde, ten oosten van Almere. In dit gebied van meer dan 300 vierkante kilometer is meer dan 90% van de boeren, bewoners en ondernemers aandeelhouder. Samen zorgen ze ervoor dat de 220 solitaire molens die momenteel in het gebied staan, vervangen worden door 83 grote molens in lijnopstellingen.

De molens van Windpark Zeewolde B.V. zijn onderdeel van het grotere windpark Zeewolde, gezamenlijk met Pure Energie en Eneco, die nog 8 windmolens bouwen. In totaal omvat Windpark Zeewolde 91 windmolens. Vanaf 2022 levert Windpark Zeewolde bijna drie keer zoveel schone energie dan er met de huidige molens wordt opgewekt.

Windpark Zeewolde B.V, de initiatiefnemer van windpark Zeewolde, is zowel verantwoordelijk voor het realiseren van de nieuwe turbines als voor het saneren van de huidige molens. Dat is een voorwaarde van gemeente Zeewolde en provincie Flevoland. De huidige molens zullen in 2026 afgebroken moeten zijn.

Sitemap