Railkokersysteem voor Voiceworks

Voiceworks is bezig met het bouwen van een nieuw modern kantoorpand in Almere. In opdracht van Linthorst Installatietechniek biedt Batenburg Energietechniek een innovatieve oplossing voor het leggen van een verbinding tussen een transformatorstation en een hoofdverdeelinrichting.

Vanwege de energietransitie worden de vermogens in panden als deze steeds groter. In het geval van Voiceworks is er sprake van een 1600 Ampere aansluiting. Om onhandigheden te voorkomen rondom het leggen van vele kabels, is een railkokersysteem al snel een eenvoudige en goedkopere oplossing.

Meer informatie?

Railkoker / stroomrailsysteem oplossingen

Buiten het pand van Voiceworks staat het transformatorstation. Hiervandaan heeft Batenburg Energietechniek op creatieve wijze een railkokersysteem aangebracht. Een waterdicht stroomrailsysteem IP68 van 1600Ampere zakt direct vanaf het transformatorstation de grond in en loopt onder de inrit naar de parkeergarage. Zodra het stroomrailsysteem IP68 uitkomt in de parkeergarage gaat dit systeem over in een railkokersysteem IP55 (spatwaterdicht).  Vervolgens maakt de railkoker met enkele haakse hoeken zijn weg naar de hoofdverdeler (Zie foto’s).

Voordelen t.o.v. een kabel-installatie

Railkoker heeft een compacte bouwwijze en men werkt met haakse hoeken wat veel ruimte bespaart. Verder zijn de railkokersystemen eenvoudig te monteren (plug and play) en heeft dus lage montagekosten. Tevens is het aansluiten op een transformator en een verdeler eenvoudig, compact en zeer kortsluitvast.

Bekijk hier al onze railkokersystemen.

Sitemap