Schakelinstallaties voor TU Delft

Batenburg Energietechniek heeft samen met ZPUE twee energiesystemen geleverd voor de TU in Delft. Het systeem, type MiTraL, bestaat uit een 1000kVA cast Resin Transformator, een 1600kVA Cast Resin Transformator, een 4 veld Middenspanning installatie, type  VCB 25kV en een Laagspanningsverdeler, type ZR-W, met een 2500A railsysteem met  ABB slim-line afgaande groepen.  Alles gecombineerd onder één dak in één behuizing, geplaatst op een stalen frame van maar liefst 18 meter lang. Dit frame heeft als functie het reduceren van eventuele EMC straling.

MiTraL

Het grote voordeel van de MiTraL energieverdeler is het reduceren van dure laagspanningskabels. Ook beperk je hiermee de energieverliezen in de kabels door deze kort te houden. Dit past weer in het MVO beleid en levert jaarlijks een besparing op de energierekening. Het feit dat alle onderdelen ( MS, LS, Trafo ) in een behuizing is ondergebracht geeft dit ook weer een besparing op de montage kosten. Alleen de MS kabel hoeft aangelegd en aangesloten te worden aan de MiTraL, de kabels tussen MS en trafo zijn al geprefabriceerd en getest in de fabriek.

Faculteit Technische Natuurwetenschappen

De twee MiTraL energie verdeelsystemen zijn geleverd aan de Faculteit Technische Natuurwetenschappen (TNW).  Het gebouw werd voltooid in het voorjaar van 2016 en is nu in gebruik. Vanaf september 2016 zullen ongeveer 600 medewerkers en 800 studenten werken en studeren aan de nieuwe TNW.  De levering, plaatsing, installatie werkzaamheden en de testen zijn door Batenburg geheel uitgevoerd.

Sitemap