Transformatoren NUON centrale velsen

Batenburg Energietechniek heeft na een intensief voortraject de opdracht van Liandon ontvangen voor de levering van 9 stuks 150kV wanddoorvoeringen MCG met stroomtransformatoren en 2 stuks 150kV spanningstransformatoren van Arteche. Het gaat hier om de vervanging van bestaande, verouderde en lekkende meettransformatoren uit 1971/1972.

Eisen

Bij de vervanging van de 150kV componenten van MCG en Arteche mag de NUON Centrale Velsen, die Tata tevens voedt, slechts een minimale tijd buiten bedrijf.  Daarom is er al vóór de opdracht een uitvoerig goedkeuringsproces van documenten geweest. Dit gebeurt normaal na opdrachtverstrekking.

Nuon eist dat de componenten in de fabriek conform IEC normen worden getest, visueel gecontroleerd en gemeten. De toepassing van de componenten in de bestaande situatie is immers cruciaal en het vooraf testen zorgt ervoor dat de transformatoren weer snel in bedrijf kunnen gaan.

Naast de levering van de 150kV componenten heeft Batenburg ook de benodigde HS klemmen van Lorünser (figuur 1) geleverd die de onderlinge componenten met elkaar verbindt.

Onze kracht

Het succes van deze opdracht is de intieme samenwerking tussen Liandon, Batenburg en haar leveranciers. De centrale van NUON kan de komende jaren er weer tegenaan. Zo verzorgen wij de energietechniek van morgen.

De foto’s hieronder tonen de situatie tijdens de montage van de stroomtransformatoren.

Sitemap