Laadinfrastructuur

Om al uw elektrische voertuigen te kunnen gebruiken heeft u een uitgebreid en betrouwbaar netwerk nodig van laadsystemen. Batenburg levert en installeert deze als standaard en als maatwerk.

Of dit met een compleet ingericht distributiestation is of alleen de laadunit in de diverse vermogens, voorzichtig laden of power laden, wij leveren dit als standaard of maatwerk.

Onze energietechnische oplossingen zijn schaalbaar en worden aangepast op de situatie. De infrastructuur wordt bijvoorbeeld aangepast op het benodigde capaciteit, wanneer het nu gaat om auto’s, bussen of vrachtwagens. Met deze focus verzorgen wij een veilige en klant-specifieke infrastructuur tussen inkoopstations en laadpalen in de complete e-moblity markt.

Batenburg Techniek verzorgt bijvoorbeeld de levering en installatie van de energie-infrastructuur voor de laadoplossingen van Qbuzz (zie video). Zo werken wij samen aan een 100% elektrische toekomst voor Qbuzz in 2030.

EV charging

EV charging

Tegenwoordig is het overal te horen, schoon en zuinig rijden. We willen Europa zo milieuvriendelijk maken als mogelijk is. Eén van de manieren om dit te realiseren is EV charging. Volgens het milieu akkoord in Europa willen we reductie betreft Co2 uitstoot realiseren. De dieselbussen worden langzaam aan vervangen voor elektrische bussen en deze dienen opgeladen te worden.

Wat is EV Charging?

EV Charging staat voor Electric Vehicle Charging. Een oplaadpunt beschikt over de nodige energie om een elektrisch voertuig op te laden. Sparreboom Techniek verzorgt deze oplaadpunten voor het busvervoer in Nederland. Met de oplossingen die wij bieden maken wij de volgende stap in elektrisch vervoer voor onze opdrachtgevers mogelijk.  Wij hebben al meerdere jaren ervaring met de engineering, het installeren en het onderhouden van EV Charging infrastructuur. Onze service organisatie zorgt voor een snelle, professionele ondersteuning en voor het uitvoeren van preventief onderhoud. Wij staan elke 24/7 klaar zodat de opdrachtgevers zich volledig kunnen focussen op het elektrische vervoer. De oplaadstations die wij verzorgen zijn op te delen in:

  • Depot charging
  • In-line charging

Het verschil?
Depot charging houdt in dat het oplaadpunt voor een langere tijd worden gebruikt om op te laden. Denk hierbij aan bussen die grotere afstanden afleggen, de bussen laden meestal de hele nacht op bij een oplaadpunt.

In-line charging is meestal in de stad te vinden. Er wordt constant dezelfde ronde gereden en er wordt op een bepaald punt kort opgeladen bij een oplaadpunt, om hierna weer een ronde te rijden. Deze worden ook wel opportunity chargers genoemd. Er zijn op verschillende plekken mogelijkheden tot snel opladen.

Lees meer

Laadstations
Transformatorstations

Transformatorstations

Batenburg verzorgt de e-infrastructuur voor uw laadoplossingen. Wij behuizen deze infrastructuur met onze transformatorstations. Uw e-infrastructuur kan bestaan uit een installatie, transformator of een technische ruimte waar datakasten in opgeslagen worden.

Lees meer

Parkeersystemen

Gerelateerde projecten

Sitemap