Compact, snel en betrouwbaar onze nieuwe JC-CC All-in-one verbindingsmof

Met de lancering van de compacte JC-CC verbindingsmof, vult NKT het portfolio van zijn verbindingsmoffen voor middenspanningskabels verder aan. De nieuwe JC-CC mof is geschikt voor spanningsklassen tot 42 kV en kabeldoorsneden tot 1200 mm². Dankzij de geavanceerde koudkrimptechnologie is de JC-CC zelfs eenvoudiger te monteren dan de huidige JC-HS hybride verbindingsmof.

Vóór geëxpandeerd verbindingslichaam

De basis van de JC-CC mof bestaat uit een spiraalkern met daarop een vóór geëxpandeerd verbindingslichaam met geïntegreerde veldstuurelementen. Daarnaast is de  JC-CC voorzien van een geïntegreerd aardscherm met een robuuste EPDM buitenmantel. Deze EPDM buitenmantel biedt de mof bescherming tegen vochtindringing en mechanische invloeden.  

Geen warmte nodig

Wanneer de gepatenteerde spiraalkern wordt verwijderd, zal het moflichaam “terugkrimpen” op de ader en daarmee een optimale aanlegdruk uitoefenen.  Dit betekent dat er geen warmte nodig is voor het krimpen, wat de montage veel veiliger maakt. Dankzij de geïntegreerde geometrische veldstuurelementen, wordt de elektrische veldafbouw van de verbindingsmof niet nadelig beïnvloed door hogere frequenties of harmonische vervuiling.

Kostenefficiëntie

Kostenefficiëntie en betrouwbaarheid zijn ook belangrijke voordelen van de JC-CC. De montage namelijk neemt alleen aanzienlijk minder tijd in beslag, maar deze verbindingsmof helpt ook de voorraadkosten te verlagen omdat hij toepasbaar is op een breed bereik aan ader diameters én is af te dekken t/m 42 kV.

Sitemap